Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-02@03:23:07 GMT

پیاده روی اربعین از آینده شناسی شیعه رونمایی کرد

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۱۳۰۹۵

پیاده روی اربعین از آینده شناسی شیعه رونمایی کرد

مدیر موسسه اصحاب الحسین(ع) گفت: جریان اربعینی جریانی بی نظیر است که پس از چند صد سال از مولفه های آینده شناسی الهی شیعه رونمایی می کند و به سمت آینده بویژه آینده مهدوی پیش می برد و در حوزه علوم اجتماعی، تمدن سازی، آینده شناسی، میان فرهنگی و حتی شعر و ادب جایگاه دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از «بسیج زنان کشور»؛ روز بیست و سوم ماه شوال به نام روز زیارتی امام رضا(ع) است، امام بزرگواری که همچون اجداد پاکشان در زمینه سازی ظهور نقش داشتند و دعایی از ایشان در مورد امام زمان(عج) شهرت یافته است و در بخشی از آن آمده است: «برای هیچیک از آفریدگانت برتری و چیرگی نسبت به ولی خودت قرار مده و او را در جهاد با دشمنت و دشمنش اجازت فرما و مرا از یاران او بشمار آور که همانا تو بر هر کاری توانائی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

زمانی که امام رضا(ع) آرزوی مهدی یار شدن را دارند، شیعیان نیز این آرزو را در سر می پرورانند ولی نگاه به حوزه مهدویت که زیربنای مهدی یار شدن هر فردی است، دچار اشکالاتی است که حجت الاسلام سعید اصفهانیان، مدیر مؤسسه مطالعات راهبردی و فرهنگی اصحاب الحسین(ع)، در نشست خبری روز 23 مردادماه که در خصوص همایش «بر بال اربعین» برگزار شد، در این خصوص گفت: نگاه در حوزه مهدویت پیش و پس از انقلاب اسلامی دچار اختلال است و هرچند که حقیقت انقلاب اسلامی نگاه به بحث مهدویت را تغییر داد اما عمده نگاه در مراکز مهدوی وارد نشد.

وی ادامه داد: پیش از انقلاب نگاه فردگرایی به مهدویت وجود داشت و می توان انجمن حجتیه را به عنوان یکی از مراکزی که به این نوع نگاه پافشاری داشت، نام برد اما پس از انقلاب یک نگاه و فهم عمیق از تشیع جمعی سامان پیدا کرد که این نوع نگاه در کلام امام راحل(ره) و رهبر معظم انقلاب وجود داشت ولی متاسفانه مجامع ما ترسیمی از مهدویت دارند که عمدتا مانند گذشته بر مبنای رفتار فردی است که در قالب جدیدی ارائه کردند و بدین ترتیب مهدویت بر مبنای نگاه درست شکل نگرفته است.

مدیر مؤسسه اصحاب الحسین(ع) با تاکید بر اینکه اکثر مجموعه های فکری و سیاست گذار در زمینه مهدویت دچار اختلال هستند ولی مورد بررسی قرار نمی گیرند، افزود: عرصه مهدویت، عرصه ی بزرگی است که با وقوع انقلاب اسلامی تقویت شد و پس از آن با بیداری اسلامی و جریان پیاده روی اربعین در حال تقویت است و لازم است که هرچه سریعتر به رفع نواقص در زمینه مجموعه فکری مهدوی صورت گیرد..

وی افزود: با تاکید بر ظرفیت پیاده روی اربعین که بالغ بر 27 میلیون نفر در آن شرکت دارند لازم است که مشخص شود در این جریان کدام بخش از مهدویت قابل استفاده است و به اصطلاح به عنوان ابر سلاح ما تا کجا برد دارد زیرا این موضوع اختلافی است و باید درست تبیین شود.

اصفهانیان تصریح کرد: از ظرفیت پیاده روی اربعین می توان برای نابودی صهیونیست، ظهور آخر الزمانی و سپس ظهور و پیروزی استفاده کرد و اگر از این فرصت به خوبی استفاده شود می توان اربعین را به ظهور رساند و این موضوع و با مطالعات گسترده با حوزه مهدویت روشن شود.

وی افزود: جریان اربعینی جریانی بی نظیر است که پس از چند صد سال از مولفه های آینده شناسی الهی شیعه رونمایی می کند و به سمت آینده بویژه آینده مهدوی پیش می برد و در حوزه علوم اجتماعی، تمدن سازی، آینده شناسی، میان فرهنگی و شعر و ادب جایگاه دارد.

مدیر مؤسسه اصحاب الحسین(ع) با تاکید بر حضور نخبگان در این عرصه نیز گفت: در فضای اربعینی مبداء و مقصد مشخص می شود و به این منظور لازم است که از ظرفیت نخبگانی که ظرفیت عظیمی است غافل نماند و به اصطلاح ریل گذاری صحیحی سامان داده شود تا حرکت آینده مردم دچار اختلال نشود.

وی با اشاره به اینکه نخبگان در این عرصه در دو نوع فکری و حسی قابل تفکیک هستند، گفت: با اجماع نخبگان در هر دو عرصه فکری و حسی می توان مسیر تمدن سازی را ایجاد کرد اما باید مراقب بود که این فضا به دست جریان خاصی نیفتد و به صورت مردمی پیش برود.

اصفهانیان تاکید کرد: نخبگان تاکنون مبداء شناسی را پر رنگ کرده اند و حالا باید مقصدشناسی حد و حدود فضای اربعینی در قواره صحیح روشن شکل بگیرد تا بدنه کمتر به اختلال بیفتد.

وی ادامه داد: در مسیر مقصد شناسی نباید نگاه حداقلی و انحصاری داشت و سیاستگذاری در جذب حداکثری و دفع حداقلی باشد که اگر به این سیاست نزدیک شویم می توان استفاده بسیار و عمیق از آن کرد و در دوره انفعال، افول و لاابالی فرهنگی یک صعود فرهنگی را شکل داد.

همزمانی روی دادن پدیده و مطالعه آن، نخستین بار در پیاده روی اربعین اتفاق افتاد

مدیر مؤسسه اصحاب الحسین(ع) در اشاره به فعالیت های مؤسسه مطالعات راهبردی و فرهنگی اصحاب الحسین(ع) نیز گفت: عمدتا جریان های علمی از پدیده های اجتماعی فاصله زمانی طولانی دارند مانند پدیده رنسانس با یک فاصله زمانی حداقل 200 ساله مورد مطالعه جامعه علمی قرار گرفت، اما در جریان پیاده روی اربعین به نظر می رسد که برای نخستین بار در تاریخ بشر جریان علمی از درون پدیده و همزمان با پدیده در حال مطالعه و بررسی است.

وی افزود: گرچه اقرار داریم که جریان علمی از حقیقت پدیده بسیار عقب است و فاصله دارد اما تقریبا همزمان با وقوع و از درون پدیده در حال تلاش برای کشف آن است و جریان اربعینی مختصات ویژه ای برای خود دارد که بسیاری از آن ها مانند همزمانی مطالعه علمی با پدیده در همایش های تخصصی و کنگره‌های بین‌المللی عهد مع الحسین(ع) و لقاء الحسین(ع) برای نخستین بار در جامعه جهانی در حال شکل گیری است.

مدیر مؤسسه اصحاب الحسین(ع) در پایان نیز گفت: همایش «بر بال اربعین» یکی از 3 همایش مقدماتی کنگره بین المللی عهد مع الحسین(ع) و لقاء الحسین(ع) است که برای شناسایی ظرفیت‌های تمدن‌سازی بانوان برای آینده با فضای اربعین در روز پنجشنبه 26 مردادماه در تهران برگزار می شود.

انتهای پیام/ز

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۱۳۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) به خاک و خون کشیدن نمازگزاران شیعه در حکومت طالبان

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • جزییاتی از آخرین اقدامات مطلوب برای پیاده‌روی اربعین در کرمانشاه
  • برگزاری مراسم سوگواری شهادت امام صادق(ع) در هیات عشاق الحسین
  • رونمایی از استراتژی آینده چری EXEED در نمایشگاه خودرو پکن
  • (ویدئو) به خاک و خون کشیدن نمازگزاران شیعه در حکومت طالبان
  • برپایی نمایشگاه دائمی مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی قزوین
  • مجلس آینده آمیخته‌ای از تجربه و نگاه‌ نو است
  • پوشش ۱۵۰ هزار شرکت‌کننده در چهارمین جشنواره امامت و مهدویت
  • ۱۵۰ هزار شرکت‌کننده در جشنواره سراسری امامت و مهدویت تحت پوشش قرار می‌گیرند
  • پس از عملیات «وعده صادق» نگاه دنیا به ایران تغییر کرد
  • منشور رسانه‌ای طی آینده‌ای نزدیک در اردبیل رونمایی می‌شود