Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@08:32:10 GMT

همایش «بر بال اربعین» ویژه بانوان برگزار می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۹۲۴۰۵

همایش «بر بال اربعین» ویژه بانوان برگزار می‌شود

مدیر موسسه مطالعات راهبردی و فرهنگی اصحاب الحسین(ع) با بیان این‌که ما در همایش «بر بال اربعین» به دنبال مبدأ و مقصد برای جریان اربعین هستیم، گفت: اربعین بیش از این‌که عقلی باشد یک جریان حسی است و ما می‌توانیم از ظرفیت بانوان جامعه برای پیشبرد اهداف اربعین در عرصه مسائل علمی و فرهنگی بهره ببریم.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سعید اصفهانی در نشست خبری همایش «بر بال اربعین» با بیان این‌که این همایش در زنجیره همایش‌های علمی و فرهنگی اربعین برگزار می‌شود، اظهار کرد: امسال با حضور بانوان فرهیخته در روز پنجشنبه (26 مرداد) همایش علمی و فرهنگی «بر بال اربعین» در مسجد حضرت ولی عصر (عج) در شهرک شهید محلاتی برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: کنگره بین‌المللی «عهد مع الحسین(ع) و لقاء الحسین (ع)» امسال برای دوره متوالی در عراق و همزمان با مراسم اربعین شکل می‌گیرد که این کنگره مقدماتی دارد که از شش ماه قبل ظرفیت‌های آن مورد بررسی قرار گرفته است. در ماه رجب مجموعه مقدماتی این همایش آغاز شده و دومین همایش آن ویژه خواهران در روز پنجشنبه است و سومین برنامه ما در راستای کنگره اصلی اربعین، همایش ملی اساتید با مشارکت آستان قدس رضوی در مشهد است و چهارمین برنامه ما بهره‌گیری از ظرفیت دانشجویان است که در ایام محرم برپا می‌شود.

مدیر موسسه مطالعات راهبردی و فرهنگی اصحاب الحسین(ع) تاکید کرد: مجموعه این فعالیت‌ها در مسجد کوفه در دانشگاه نجف به محضر حضرت علی(ع) و سیدالشهداء تقدیم می‌شود. آنچه سبب می‌شود که این موسسه در فضای علمی و فرهنگی اربعین تمرکز کند، دیدن یک خلأ بزرگ در جریان اربعین بود و دشمن در صدد است که از این طریق فعالیت‌هایی داشته باشد. شورای امور خارجه آمریکا یک برنامه 30 ساله دارد و آن جنگ مذهب علیه مذهب است و آن را با داعش آغاز کرد.

اصفهانی یادآور شد: در میان این همه جریان تفرقه و نفاق، اربعین با محور امام حسین (ع)، امام آزادی، می‌تواند سبب ایجاد همدلی شود و تفرقه در منطقه خاورمیانه از بین برود و یک محور اتحاد، انسجام و جامعه توحیدی شکل بگیرد. ظرفیت اربعین در سال‌های اخیر یک فضای بی‌نظیری را شکل داده که فراتر از حج است.

او تاکید کرد: اربعین نه به عنوان اتفاق در سرزمین عراق بلکه به عنوان یک جریان وحدت‌آفرین در جهان مطرح است و ایران و عراق را به دولت‌های استراتژیک و قدرتمند تبدیل می‌کند. فراگیر شدن اربعین برای یک روز و یک ماه نیست بلکه در تمام روزها و مکان‌های جغرافیایی اربعین قابل بررسی است. خلأ فضای علمی در اربعین سبب شد که این موسسه در این پنج سال تلاش کند که یک هم‌افزایی با اساتید و نخبگان کشور داشته باشد و کمیسیون‌های علمی تشکیل بدهیم تا ابعاد اربعین مورد بررسی قرار گیرد.

مدیر موسسه مطالعات راهبردی و فرهنگی اصحاب الحسین (ع) افزود: تاکید بر اینکه نخبگان در زمان اربعین این اندیشه را بررسی کنند به دلیل سیاست‌گذاری ما است. برای اولین بار این جریان علمی در درون خود پدیده مورد بررسی قرار می‌گیرد. اگرچه که هنوز ما از جریان علمی پدیده دورتر هستیم. این همزمانی مطالعه علمی می‌تواند نکات ارزشمندی از اربعین را برای جامعه بیان کند. ما باید از ظرفیت‌های آکادمیک و حسی افراد در حوزه‌های مختلف علمی و هنری بهره ببریم.

اصفهانی یادآور شد: بانوان در عرصه فضای اربعین بسیار تاثیرگذار هستند. در همایش روز پنجشنبه دو پنل علمی شامل «فرهنگ و آینده» و «فرهنگ و اجتماع» داریم. در کنار این پنل‌های، علمی در صدد هستیم که از شعر و ادب، خاطره‌نویسی و غیره بهره ببریم. قورچیان یکی از نقاشان ارزشمند کشورمان در این مراسم حضور دارند و در این مراسم از خانواده شهدای مدافع حرم تجلیل می‌شود. در جریان اربعین بحث شناخت آینده بسیار مورد توجه است و ما در صدد مقصدشناسی جریان اربعین هستیم.

وی ادامه داد: جمع کثیری از افراد و جریان‌های فکری با وقوع هر جریان این سوال را مطرح می‌کنند که آیا زمان ظهور نزدیک شده است، ماجرای داعش که شکل گرفت خیلی‌ها به این جریان تاکید کردند اما نباید فراموش کنیم که هنوز در جامعه ما آن‌گونه که باید نگاه به مهدویت و ظهور تغییر نکرده است. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، مهدویت ساماندهی شد اما ما باید در این زمینه اقدامات بیشتری داشته باشیم. گاهی مجموعه‌های فکری و سیاسی ما در حوزه مهدویت دچار اختلال می‌شود. جریان اربعین یکی از جریان‌هایی است که باید به آن توجه کنیم و بدانیم که این جریان کدام بخش از مهدویت را پشتیبانی می‌کند.

مدیر موسسه مطالعات راهبردی و فرهنگی اصحاب الحسین (ع) ادامه داد: این‌که ما فقط بخواهیم فضا را با مسائل تطبیق بدهیم درست نیست. اندیشمندان ما در رابطه با بحث ظهور هنوز در جاهایی اختلاف دارند اما اگر یک جامعه علمی در این رابطه شکل بگیرد می‌توانیم پدیده‌ها و ماجراها را به صورت شاخص‌تر بررسی کنیم که اربعین ظرفیتی است که نباید از آن غافل شویم. ما در این همایش به دنبال مبدأ و مقصد برای جریان اربعین هستیم تا بتوانیم از آفت‌ها و آسیب‌ها دور شویم. جریان اربعین بیش از این‌که عقلی باشد یک جریان حسی است و بانوان در جریان حس قوی‌تر هستند و می‌توانیم از آنها بهره ببریم. در این همایش تلاش می‌شود که از ظرفیت‌های تمدن‌سازی بانوان برای آینده با فضای اربعین بهره ببریم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۹۲۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه نوبل ایرانی به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز در نشست خبری به جزئیات شصت و دومین قدیمی‌ترین جایزه علمی کشور اشاره کرد که ۱۷ اردیبهشت در مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار خواهد شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز و دبیرکل جایزه البرز درباره جزئیات برگزاری آیین شصت و دومین سال جایزه البرز در بخش نخبگانی برگزار شد؛ او جایزه البرز را به عنوان قدیمی‌ترین جایزه در کشور دانست و گفت:  بیش از شصت سال پیش پایه گذاری شد. در این سالیان بیش از 6 هزار نخبگان ما در کشور را شناسایی کرده است. جایزه البرز تنها جایزه غیر دولتی است که از شرکت کنندگان هیچ هزینه‌ای برای حضور در این جایزه گرفته نمی‌شود.

او با اشاره به تاریخچه‌ای از این جایزه، تأکید کرد:‌ از سال 1342 شمسی تا به امروز بیش از 3 هزار دانشجو در این بنیاد از طریق وام مورد حمایت قرار گرفته و بیش از 4 هزار و 650 نفر جایزه البرز را دریافت کردند.  مراسم جایزه به صورت مشخص و سالانه در قالب یک مراسم برگزار می‌شود. 13 همایش ملی در تهران و 8 همایش استانی را برای مخترعان، دانشجویان، طلاب و دانش آموزان برگزار کرده‌ایم.

ارشدی خاطرنشان کرد: جایزه البرز در قالب برگزاری دو مراسم در طول سال و با فاصله 6 ماه در سال است. یک مراسم که مرسوم به نخبگانی است در اردیبهشت‌ماه و همایش دیگر با عنوان دانش آموزی در 6 ماه بعد برگزار خواهد شد. جایزه البرز در سال 1403 با هدف تکریم اهالی علم و تقدیر از فناوران، حوزویان و دانشگاهیان مراسم در تاریخ 17 اردیبهشت‌ سال جاری در مرکز همایش‌های صداوسیما برگزار خواهد شد.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز گفت: در آذرماه سال گذشته فراخوان این جایزه به مراکز علمی و نخبگان اعلام شد، نهایتاً در پایان آذرماه مهلت ثبت‌نام به پایان رسید و در نتیجه در اسفندماه سال گذشته آیین داوری برندگان جایزه البرز برگزار شد و نفرات نهایی و ممتاز برای این جایزه انتخاب شدند. همه رشته‌های پزشکی و غیر پزشکی واجد شرایط حضور در قدیمی ترین جایزه علمی جایزه البرز بودند.

جایزه البرز محدود به مرزها نیست

وی به برگزاری این همایشِ بزرگ اشاره کرد و افزود: در روز دوشنبه 17 اردیبهشت سال 1403 ساعت 16 میزبان اهالی علم و اصحاب رسانه در مرکز همایش صداوسیما خواهیم بود. این مراسم با هدف تقدیر از 62 نفر از دانشجویان، فناوران و طلاب را خواهیم داشت. ریاست سازمان اوقاف، معاون علمی بنیاد دانشگاه، وزیر علوم، وزیر بهداشت و قائم مقام بنیاد نخبگان از دیگر عزیزانی هستند که در این مراسم حضور دارند. تعداد منتخبین هم 62 نفر به‌مناسبت شصت و دومین سالگرد جایزه البرز است و بنابراین است که این مراسم از شبکه خبر2 پخش زنده داشته باشد.

ارشدی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره رقم جایزه البرز، تأکید کرد: رقم جایزه نسبت به سال گذشته تقریبا پنجاه درصد رشد داشته است و جایزه البرز قریب به 9 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است. امسال به یک دانشمند جوان با مبلغ سیصد میلیون تومان جایزه نقدی، تندیس و نشان اهدا خواهد شد.

حیدر ارشدی در خاتمه افزود: 2هزار و 348 نفر تعداد نفراتی بودند که در بازه زمانی یک ماهه ثبت‌نام کردند و از این بین 54 درصد این آمار مربوط به دانشجویان در رشته‌های غیرپزشکی، 15 درصد از این نفرات در بخش طلاب و علوم دینی، 11 درصد در بخش علوم پزشکی و 8 درصد به شرکت دانش بنیان و مخترعان اختصاص داشت. شرط ورود به این جایزه معدل بالا و شرط بعدی رزومه بالا در بخش‌های مختلف فرهنگی، فناوری، پزشکی و... بوده است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پایان همایش ملی هویت اصلی زنان در آئینه قرآن و حدیث با معرفی مقالات برتر در گرگان
  • چهارمین همایش بین‌المللی معماری دست‌کند در خرم‌آباد برگزار می شود
  • همایش بین‌المللی معماری دست‌کند کشور در لرستان برگزار می‌شود
  • نشست هم افزایی مسئولان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین برگزار شد
  • نشست هم افزایی مسوولان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین برگزار شد
  • جایزه نوبل ایرانی به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟
  • همایش علمی تاریخ، فرهنگ و جغرافیای خلیج فارس برگزار شد
  • اعطای جایزه ملی البرز به ۱۶۰۰ نخبه علمی
  • همایش ملی «نماز، دانشگاه، بایسته‌ها و شایسته‌ها» برگزار می‌شود
  • همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس برگزار شد