Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-02@13:48:48 GMT

راهپیمایی اربعین؛ گذرگاه شهرسازی و معماری اسلامی مهدوی

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۷۸۸۸۶

راهپیمایی اربعین؛ گذرگاه شهرسازی و معماری اسلامی مهدوی

نشست تخصصی کارگروه معماری کنگره بین‌المللی لقاءالحسین(ع) با حضور محمود رازجویان و بهمن ادیب‌زاده از اعضای هیأت علمی دانشکده معماری دانشگاه شهید بهشتی و حجت‌الاسلام اصفهانیان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا،نشست تخصصی کارگروه معماری کنگره بین‌المللی لقاء الحسین(ع) با حضور محمود رازجویان و بهمن ادیب‌زاده، از اعضای هیأت علمی دانشکده معماری دانشگاه شهید بهشتی و مؤسساناندیشکده معماری راز اندیشان، حجت‌الاسلام سعید اصفهانیانمدیر مؤسسه مطالعات راهبردی و فرهنگی اصحاب الحسین‌(ع) و رئیس شورای سیاست‌گزاری کنگره بین‌المللی لقاءالحسین(ع)، سیدفاضل سجادی دبیر گروه معماری مؤسسه مطالعات راهبردی اصحاب الحسین(ع)، سیدمحسن قندی و میثم شکوریاز اعضاء گروه معماری مؤسسه مطالعات راهبردی اصحاب الحسین (ع) در محل «اندیشکده راز اندیشان» برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این نشست «حجت‌الاسلام اصفهانیان» درباره کنگره، اهداف و مسیر طی شده و برنامه‌های پیش رو توضیحاتی ارائه کرده و سپس مطالبی درباره اهمیت توجه به مفاهیم آسمانی وهمچنین سیر تبدیل این مفاهیم به معماری را مطرح کردند.

مسأله توجه به پیکره مفاهیم به جای عناصر مفهومی،جایگاه قرآن به عنوان نقشه عالم در کشف این پیکره، جهت معماری، ماجرای اربعین و ضرورت توجه به این آیه عظیم الهی به عنوان یک پدیده آسمانی و جامعه آرمانی، و نیز تعریف اربعین به عنوان یک شهر در حال حرکت، از جمله مباحثی بود که توسط حجت‌الاسلام اصفهانیان در این نشست مطرح شد.

وی با تأکید بر اهمیت معماری اسلامی با موضوع مهدویت، گفت: امروزه راهپیمایی اربعین؛ گذرگاهی برای شهرسازی و معماری اسلامی مهدوی به شمار می‌رود.

در ادامه جلسه «محمود رازجویان» در رابطه با جایگاه،نقش و وظیفه معماری و شهرسازی در ماجرای اربعین نکاتی را مطرح کرد. وی موضوع تألیف قابلیت‌های محیط و فهم قابلیت‌های موجود در این ماجرا را مسأله اصلی معماری در خلق فضاها و بناها دانست.

«بهمن ادیب‌زاده» دیگر سخنران این نشست، موضوع پرداختن به معمار به جای معماری را مطرح کرد. مسأله حشر و نشر با معماران سنتی، توجه به نحوه زندگی و آداب آنان، توجه به زیارت و جامعه زائرینو توجه به جنبه‌های حِکمی، پیش از پرداختن به جنبه‌های علمی، از جمله مباحث مورد توجه وی بود.

در پایان این نشست مقرر شداین نشست به صورت سلسله نشست‌های ماهانه در محل اندیشکده رازاندیشان با حضور اساتید و دانشجویان دوره دکتری اندیشکده و اعضایکارگروه معماری مؤسسه اصحاب الحسین(ع) ادامه پیدا کند.

انتهای پیام/

R1410/P1011117/S4,37/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۷۸۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یکی از روش‌های نوین در پیشگیری، اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی عمومی است

اصغر جهانگیر گفت: یکی از روش‌های نوین در پیشگیری از وقوع جرم، بحث اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی عمومی است که تلاش‌ها در این زمینه را مثمرثمر می‌کند.

به گزارش ایسنا، جلسه هم اندیشی سخنگویان ادوار دستگاه قضا عصر امروز (۱۰ اردیبهشت) در دفتر سخنگوی جدید قوه قضاییه برگزار شد.

این نشست صمیمانه با حضور اصغر جهانگیر، سخنگوی جدید قوه قضاییه و معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، ذبیح‌الله خداییان، مسعود ستایشی، غلامحسین اسماعیلی، غلامحسین الهام و علیرضا جمشیدی در محل معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه برگزار شد.

اصغر جهانگیر سخنگوی جدید دستگاه قضا در این نشست گفت: از حسن اعتماد رئیس قوه قضاییه بابت مسئولیت جدیدی که به بنده سپرده شد تشکر می‌کنم. شاید یکی از دلایلی که باعث شد این مسئولیت را قبول کنم این بود که در معاونتی که مسئولیت آن را برعهده دارم، جنس کار اجتماعی است و یکی از روش‌های نوین در پیشگیری از وقوع جرم، بحث اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی عمومی است که تلاش‌ها در این زمینه را مثمرثمر می‌کند.

وی افزود: حوزه‌های پیشگیری، اطلاع‌رسانی و سخنگویی به هم نزدیک هستند که می‌تواند به ماموریت‌هایی که در معاونت اجتماعی به ما سپرده شده کمک کند؛ بنابراین پذیرفتم در این قسمت نیز در خدمت مردم و قوه قضاییه باشم.

خداییان: سخنگویی کاری سخت در قوه قضاییه است

ذبیح الله خداییان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور و یکی از سخنگویان سابق دستگاه قضا در این نشست با بیان اینکه هرچند بنده مدت زمان کوتاهی در جایگاه سخنگویی قوه قضاییه خدمت کردم گفت:  این جایگاه مشکلات خاص خود را دارد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: شاید یکی از نکات مهمی که درباره اکثر سخنگویان قوه قضاییه باید در نظر گرفت این است که اکثر آن‌ها قاضی هستند. ما عادت کردیم اگر بخواهیم نکته‌ای را مطرح کنیم نخست توجه می‌کنیم قانون درباره آن موضوع چه حکمی دارد.

خداییان به برخی از دشورای‌های سخنگویی قوه قضاییه اشاره کرد و گفت: اغلب سوالاتی که از سخنگویان قوه قضاییه پرسیده می‌شود مربوط به پرونده‌ها، جرایم و مفاسد است. زمانی که سوال درباره این پرونده‌ها مطرح می‌شود ما با چند مشکل مواجه هستیم. در برخی از پرونده‌ها اگر زوایای مختلفشان را مطرح کنیم ممکن است ادامه رسیدگی آن‌ها دچار مشکل شود. ممکن است افرادی باشند که دستگیر نشده باشند و یا مسائلی در پرونده باشد که در مرحله تحقیقات مقدماتی بوده و طبق قانون محرمانه است و نباید مطرح شوند؛ بنابراین ارائه مطالب و پاسخگویی به سوالات به توجه ویژه‌ای نیاز دارد.

ستایشی: خاطرات خوشی از دوران سخنگویی در ذهن دارم

مسعود ستایشی، سخنگوی پیشین قوه قضاییه نیز در این نشست بیان کرد: از ۲۱ اردیبهشت سال ۱۴۰۱ تا فروردین ۱۴۰۳ در جایگاه سخنگویی دستگاه قضا مشغول به فعالیت بودم.

وی با بیان اینکه خاطرات خوبی از دوران سخنگویی در ذهن دارم، افزود: یکی از این خاطرات خوب که برگ زرینی در تاریخ خدمات ارزشمند قوه قضاییه نیز محسوب می‌شود، عفو گسترده‌ای بود که به افرادی که در مقطعی کام مردم را تلخ کردند، تعلق گرفت. این عفوها با نظر رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد و مردم طعم شیرین آن را احساس کردند.

اسماعیلی: تلاش کردم در جایگاه سخنگویی ضابطه‌مند عمل کنم

غلامحسین اسماعیلی نیز در این نشست گفت: در دوران سخنگویی ارتباط خوبی با اصحاب رسانه داشتم.

وی با بیان اینکه حوزه سخنگویی چارچوب و ضوابطی دارد، افزود:  سعی کردم در این جایگاه ضابطه‌مند عمل کرده و ضابطه را بر سلیقه ترجیح دهم.

الهام: سخنگویی قوه قضاییه جایگاهی پیچیده، دشوار و حساس است

غلامحسین الهام از سخنگویان سابق حاضر در این نشست بود که در سخنانی کوتاه بیان کرد: تجربه سخنگویی در بخش‌های دیگر را هم داشته‌ام، اما حساس‌ترین، پیچیده‌ترین و دشوارترین حوزه سخنگویی، حوزه سخنگویی قوه قضاییه است.

جمشیدی: جایگاه سخنگویی قوه قضاییه سختی‌های خاص خود را دارد

علیرضا جمشیدی نیز در این نشست حضور داشت و در سخنانی عنوان کرد: جایگاه سخنگویی قوه قضاییه سختی‌های خاص خود را دارد چراکه سخنگویان در این جایگاه از پرونده‌هایی صحبت می‌کنند که هم باید در طرح مطالب دقت ویژه‌ای کنند و هم مردم منتظر پاسخگویی جامع و کامل هستند.

در ادامه  این نشست صمیمانه، سخنگوهای ادوار دستگاه قضا نکاتی را در رابطه با اهمیت این جایگاه مطرح کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • استفاده از «گنبد بیزانسی» در ساخت‌وساز شهر قم ممنوع است
  • چهارمین پیش‌نشست دوازدهمین همایش فلسفۀ دین معاصر در دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی
  • نشست هم افزایی مسئولان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین برگزار شد
  • نشست هم افزایی مسوولان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین برگزار شد
  • نشست هم افزایی مسئولان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین 
  • نشست هم‌افزایی مسئولان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین 
  • درخواست تعاونی مسکن سازمان جنگل‌ها برای استقرار روی گسل
  • پانوپتیکون و کاربرد آن در شهرسازی مدرن چیست؟
  • یکی از روش‌های نوین در پیشگیری، اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی عمومی است
  • برگزاری اولین نشست کمیته پایش، ارزیابی و بهبود شاخص های لجستیک